S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

RECEPTY metaX, nízkobílkovinné / Zeleninové karbanátky

 

Zeleninové karbanátky

SLOŽENÍ

70 g mrkve, oloupané - 22 mg Phe

50 g celeru, loupaného - 24 mg Phe

50g kedlubny, loupané - 23 mg Phe

50 g pórek - 32 mg Phe

40 g cibule, oloupané - 16 mg Phe

40g SUNNY mouky, metaX - 3 mg Phe

10g Pšeničné vlákniny, metaX

Sůl, pepř, bylinky

Na smažení: olej


PŘÍPRAVA

  • Mrkev, celer a kedlubny nakrájíme najemno a orestujeme na malém množství vody.
  • vylijte vroucí vodou, nechte zeleninové pyré mírně vychladnout.
  • Pórek řežte na tenké proužky, oloupanou cibuli na kostky.
  • Dejte na pánev 2 lžíce oleje, pórek a cibuli orestujte do sklovata.
  • Smíchejte SUNNY mouku, pšeničnou vlákninu, zeleninové pyré a směs pórku a cibule. Přidejte koření a nechte chvilku stát.
  • Vytvořte 4 karbanátky – jiná alternativa: dejte zeleninovou hmotu do mrazáku, později lze jen smažit na pánvi.
  • Zahřejte olej na pánvi a smažte placičky na obou stranách.

TIP

Placičky lze velmi dobře použít jako zeleninové hamburgery.

 

100 g Zeleninových karbanátků (bez oleje na smažení) obsahuje:

315kj / 75kcal, 44 mg Phe, 1,4 g bílkovin, 17 g sacharidů, 0 g tuku, 6,4 g vlákniny, 71 mg Leu, Tyr 32 mg, 20 mg Met