Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Uzávěrka objednávek je vždy k 15. a poslednímu dni v měsíci.

Potraviny skladem nejsou, objednávají se vždy v těchto termínech čerstvé.

 

 

Veškeré informace a dotazy k objednávkám pište výhradně na email 1kerplova.martina@seznam.cz

 

 

 

 

Pečivo MetaX, které obdržíte prosím co nejdříve naporcujte do sáčků a dejte zamrazit, aby Vám vydrželo co nejdéle - toto pečivo je opravdu čerstvé a má trvanlivost pouze 14 dní.

 


Zeleninové karbanátky

 

Zeleninové karbanátky

SLOŽENÍ

70 g mrkve, oloupané - 22 mg Phe

50 g celeru, loupaného - 24 mg Phe

50g kedlubny, loupané - 23 mg Phe

50 g pórek - 32 mg Phe

40 g cibule, oloupané - 16 mg Phe

40g SUNNY mouky, metaX - 3 mg Phe

10g Pšeničné vlákniny, metaX

Sůl, pepř, bylinky

Na smažení: olej


PŘÍPRAVA

  • Mrkev, celer a kedlubny nakrájíme najemno a orestujeme na malém množství vody.
  • vylijte vroucí vodou, nechte zeleninové pyré mírně vychladnout.
  • Pórek řežte na tenké proužky, oloupanou cibuli na kostky.
  • Dejte na pánev 2 lžíce oleje, pórek a cibuli orestujte do sklovata.
  • Smíchejte SUNNY mouku, pšeničnou vlákninu, zeleninové pyré a směs pórku a cibule. Přidejte koření a nechte chvilku stát.
  • Vytvořte 4 karbanátky – jiná alternativa: dejte zeleninovou hmotu do mrazáku, později lze jen smažit na pánvi.
  • Zahřejte olej na pánvi a smažte placičky na obou stranách.

TIP

Placičky lze velmi dobře použít jako zeleninové hamburgery.

 

100 g Zeleninových karbanátků (bez oleje na smažení) obsahuje:

315kj / 75kcal, 44 mg Phe, 1,4 g bílkovin, 17 g sacharidů, 0 g tuku, 6,4 g vlákniny, 71 mg Leu, Tyr 32 mg, 20 mg Met