Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

RECEPTY metaX, nízkobílkovinné / Hamburger s BratPit

 

Hamburger s BratPit

SLOŽENÍ, 6 ks


Housky

230g SUNNY mouky, metaX - 18mg Phe

20 g Pšeničná vláknina, metaX

1/2 lžičky soli

Lžička cukru

10 g čerstvého droždí - 77mg Phe

200 ml vlažné vody

25g rostlinný olej


Do housky na hamburger

50g BratPit, metaX (1 plátek) - 65mg Phe

List salátu

kyselá okurka

kečup


PŘÍPRAVA

  • SUNNY mouku a pšeničnou vlákninu smíchejte v misce se solí a cukrem.
  • Rozdrobte droždí, přidejte vodu a olej a vše smíchejte ručním mixérem na hladké těsto. Míchejte nejméně 3 minuty.
  • Přikryjte těsto a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
  • Po té opět těsto promíchejte elektrickým mixérem. (Těsto je velmi lepkavé! Prosím, nepřidávejte žádnou další mouku při míchání. Hamburger housky budou jinak příliš tuhé.)
  • Vyložte pečící plech pečícím papírem. Nalijte těsto do sáčku a stříkejte na plech 6 plochých, kulatých housek. Nechte dalších 15 minut kynout.
  • Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200°C (s horkým vzduchem při 180°C) po dobu 20 minut. Nechte se vychladnout na roštu.
  • Hamburger housky jsou dost křupavé bezprostředně po upečení, ale po chvilce změknou.
  • Hamburger: BratPit smažte na pánvi, a pak  dejte na hamburger housky, přidejte hlávkový salát, okurky a kečup.

TIP:

Hamburgery mohou být připraveny také z TonyTomato.

 

100 g Hamburger obsahuje (bez BratPit):

980 kJ/230 kcal, 22mg Phe, 0,6g bílkovin, 43g sacharidů, 6g tuku, 37mg Leu, Tyr 20mg, 20mg Met