Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

RECEPTY metaX, nízkobílkovinné / Bílý chléb

 

Bílý chléb

SLOŽENÍ

500g SUNNY mouka, metaX - 40 mg Phe

30 g pšeničné vlákniny, metaX - 1 mg Phe

1 lžička soli - 0mg Phe

10 g čerstvého droždí - 77 mg Phe

450 ml vlažné vody - 0mg Phe

50 g rostlinný olej - 0mg Phe


PŘÍPRAVA

  • Dejte SUNNY mouku do mísy, smíchejte se solí a pšeničnou vlákninou.
  • Vodu, olej a droždí dobře rozmíchejte ve vysoké nádobě
  • Přisypte sypkou směs do tekuté a vše hněteme ručním mixerem s hákem do hladka -. Těsto míchejte po dobu alespoň 3 minut.
  • Nalijte těsto do vymaštěné formy na chleba (délka 30 cm) a nechte stát po dobu 30 minut na teplém místě.
  • Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při teplotě 200° C.
  • Chléb po upečení vyjměte z formy a nechte vychladnout.

 

100 g bílého chleba obsahuje:

1050kj / 250kcal, 14 mg Phe, 0,4 g bílkovin, 51 g sacharidů, 6 g tuku, 3,6 g vlákniny, 23 mg Leu, Tyr 13 mg, 7 mg Met