Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Uzávěrka objednávek je vždy k 15. a poslednímu dni v měsíci.

Potraviny skladem nejsou, objednávají se vždy v těchto termínech čerstvé.

 

 

Veškeré informace a dotazy k objednávkám pište výhradně na email 1kerplova.martina@seznam.cz

 

 

 

 

Pečivo MetaX, které obdržíte prosím co nejdříve naporcujte do sáčků a dejte zamrazit, aby Vám vydrželo co nejdéle - toto pečivo je opravdu čerstvé a má trvanlivost pouze 14 dní.

 


Bílý chléb

 

Bílý chléb

SLOŽENÍ

500g SUNNY mouka, metaX - 40 mg Phe

30 g pšeničné vlákniny, metaX - 1 mg Phe

1 lžička soli - 0mg Phe

10 g čerstvého droždí - 77 mg Phe

450 ml vlažné vody - 0mg Phe

50 g rostlinný olej - 0mg Phe


PŘÍPRAVA

  • Dejte SUNNY mouku do mísy, smíchejte se solí a pšeničnou vlákninou.
  • Vodu, olej a droždí dobře rozmíchejte ve vysoké nádobě
  • Přisypte sypkou směs do tekuté a vše hněteme ručním mixerem s hákem do hladka -. Těsto míchejte po dobu alespoň 3 minut.
  • Nalijte těsto do vymaštěné formy na chleba (délka 30 cm) a nechte stát po dobu 30 minut na teplém místě.
  • Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při teplotě 200° C.
  • Chléb po upečení vyjměte z formy a nechte vychladnout.

 

100 g bílého chleba obsahuje:

1050kj / 250kcal, 14 mg Phe, 0,4 g bílkovin, 51 g sacharidů, 6 g tuku, 3,6 g vlákniny, 23 mg Leu, Tyr 13 mg, 7 mg Met