Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Uzávěrka objednávek je vždy k 15. a poslednímu dni v měsíci.

Potraviny skladem nejsou, objednávají se vždy v těchto termínech čerstvé.

 

 

Veškeré informace a dotazy k objednávkám pište výhradně na email 1kerplova.martina@seznam.cz

 

 

 

 

Pečivo MetaX, které obdržíte prosím co nejdříve naporcujte do sáčků a dejte zamrazit, aby Vám vydrželo co nejdéle - toto pečivo je opravdu čerstvé a má trvanlivost pouze 14 dní.

 


Úvod »RECEPTY metaX, nízkobílkovinné»Maso v plehovce » Boloňská omáčka s BratPit

Boloňská omáčka s BratPit

 

Boloňská omáčka s BratPit

SLOŽENÍ – 2-3 porce

100g BratPit, metaX - 130mg Phe

1 lžíce rostlinného oleje

30g cibule, loupané - 12mg Phe

50g cukety - 42mg Phe

50g mrkve, oloupané - 16mg Phe

100g rajčata na Pizzu, v plechovce - 30mg Phe

100ml vody


PŘÍPRAVA

- Cibuli, cuketu a mrkev nakrájejte na kostičky .

- Rozpalte olej na pánvi a osmažte cibuli do sklovata. Po té přidejte kostky mrkve a cukety a ještě krátce smažte.

-  Přidejte rajčata a vodu a vařte zeleninu do stavu al dente.

- BratPit nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi bez přidání oleje.

- Přidejte k opečenému BratPit zeleninovou omáčkou, jen krátce promíchejte a ihned podávejte.

 

TIPY

  • Omáčka se velmi dobře hodí k nízkobílkovinným těstovinám a bramborám.
  • Studená omáčka je výborná k namáčení nebo jako náplň pro nízkobílkovinné tortilly.

 

100 g Boloňské omáčky obsahuje:

275kj / 65kcal, 55mg Phe, 1,4g bílkovin, 6g sacharidů, 4g tuku, 80mg Leu, Tyr 44mg, 18mg Met