S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » RECEPTY metaX, nízkobílkovinné » Maso v plehovce » Boloňská omáčka s BratPit

RECEPTY metaX, nízkobílkovinné / Boloňská omáčka s BratPit

 

Boloňská omáčka s BratPit

SLOŽENÍ – 2-3 porce

100g BratPit, metaX - 130mg Phe

1 lžíce rostlinného oleje

30g cibule, loupané - 12mg Phe

50g cukety - 42mg Phe

50g mrkve, oloupané - 16mg Phe

100g rajčata na Pizzu, v plechovce - 30mg Phe

100ml vody


PŘÍPRAVA

- Cibuli, cuketu a mrkev nakrájejte na kostičky .

- Rozpalte olej na pánvi a osmažte cibuli do sklovata. Po té přidejte kostky mrkve a cukety a ještě krátce smažte.

-  Přidejte rajčata a vodu a vařte zeleninu do stavu al dente.

- BratPit nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi bez přidání oleje.

- Přidejte k opečenému BratPit zeleninovou omáčkou, jen krátce promíchejte a ihned podávejte.

 

TIPY

  • Omáčka se velmi dobře hodí k nízkobílkovinným těstovinám a bramborám.
  • Studená omáčka je výborná k namáčení nebo jako náplň pro nízkobílkovinné tortilly.

 

100 g Boloňské omáčky obsahuje:

275kj / 65kcal, 55mg Phe, 1,4g bílkovin, 6g sacharidů, 4g tuku, 80mg Leu, Tyr 44mg, 18mg Met