Uzávěrka objednávek je vždy k 15. a poslednímu dni v měsíci.
Potraviny skladem nejsou, objednávají se vždy v těchto termínech čerstvé.
Veškeré informace a dotazy k objednávkám pište výhradně na email 1kerplova.martina@seznam.cz
Pečivo MetaX, které obdržíte prosím co nejdříve naporcujte do sáčků a dejte zamrazit, aby Vám vydrželo co nejdéle - toto pečivo je opravdu čerstvé a má trvanlivost pouze 14 dní.
Úvod »RECEPTY metaX, nízkobílkovinné » BallastoMaxx-pšeničná vláknina
V této sekci nebylo nalezeno žádné zboží.
BallastoMaxx (pšeničná vláknina) recepty pro vyváženou nízkobílkovinnou dietu
Vážení zákazníci,
BallastoMaxx (pšeničná vláknina) významně přispívá k dobře vyvážené stravě, vysokým obsahem vlákniny a nízkým příjmem bílkovin a je velmi univerzální. Díky těmto receptům Vás chceme informovat o pšeničné vláknině a o jejím využití v nízkobílkovinné dietě. Samozřejmě, že jsme pro vás sestavili některé recepty s pšeničnou vlákninou. Přejeme Vám mnoho legrace při vaření!
Vlastnosti pšeničné vlákniny
Složení pšeničné vlákniny |
na 100g |
Energie |
3 kcal/12 kj |
Bílkoviny |
0,4g |
Fenylalanin |
2mg |
Sacharidy |
0g |
Tuk |
0,2g |
Vláknina |
97g |
- nerozpustná |
94,5g |
- rozpustná |
2,5g |
Složení: Pšeničná vláknina
Jak pšeničná vláknina funguje?
Je to vláknina. Má pozitivní účinky na organismus a pohodu.
Pšeničná vláknina…
Pšeničná vláknina v nízkobílkovinné dietě
V nízkobílkovinné dietě, je zatím možno pokrýt příjem vlákniny jen konzumováním ovoce a zeleniny. Důležité pro nízkobílkovinnou dietu jsou speciální produkty, jako chléb, sušenky a těstoviny vyrobeny převážně ze škrobu a tedy dietní vlákniny nebo dokonce bez vlákniny. Proto nedodávají do těla dost vlákniny.
Nicméně, vláknina hodnotně přispívá ke zdravé výživě trávení.
Proto je důležité při nízkobílkovinné dietě zvýšit množství vlákniny, ale ne obsah bílkovin.
Naše Pšeničná vláknina je pro to ideální.
Pšeničná vláknina:
Zjistěte více o vláknině a škrobu
Vláknina je komponent rostlinného druhu potravin, které enzymy nelze trávit v gastrointestinálním traktu. Rostlina používá jako rámec vláken nebo podporující látky, které dávají svou sílu.
Vláken a skořepinové součásti patří k velikosti skupiny nerozpustné vlákniny. Ale Potraviny rostlinného původu obsahují také rozpustnou vlákninu. Ty jsou obsaženy hlavně v ovoce, zeleniny a brambor.
Nerozpustná vláknina způsobit přetrvávající sytosti, rozpustná vláknina, nicméně, jsou odbourávány v střevě baktériemi, a tím mají příznivý vliv na střevní flóru.
Pro naše trávení a náš blahobyt je vyváženou kombinací rozpustné a nerozpustné vlákniny v potravě nejideálnější.
Vláknina je proto důležitou součástí naší potravy. Je ukázáno, že adekvátní příjem dietní vlákniny pro trávicí systém a zdraví lidí, je velmi důležitý.
Síla, základ nízkobílkovinné diety, se nachází v semenech, hlízách nebo kořenech rostlin. Vláknina je zde začleněna jako úložiště energie.
Ke škrobu, který je známý jako komerční produkt, nebo jako přísada do pečiva a jiných potravin, je to výrobní proces vícestupňový.
Škrob, ať již odvozený od kukuřice, rýže, pšenice nebo brambor, je proto ideálním výrobkem pro výrobu mnoha potravin s nízkým obsahem bílkovin (chleba, těstoviny...).