Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » RECEPTY metaX, nízkobílkovinné » BallastoMaxx-pšeničná vláknina

RECEPTY metaX, nízkobílkovinné / BallastoMaxx-pšeničná vláknina

V této sekci nebylo nalezeno žádné zboží.


BallastoMaxx (pšeničná vláknina) recepty pro vyváženou nízkobílkovinnou dietu

 

Vážení zákazníci,

BallastoMaxx (pšeničná vláknina) významně přispívá k dobře vyvážené stravě, vysokým obsahem vlákniny a nízkým příjmem bílkovin a je velmi univerzální. Díky těmto receptům Vás chceme informovat o pšeničné vláknině a o jejím využití v nízkobílkovinné dietě. Samozřejmě, že jsme pro vás sestavili některé recepty s pšeničnou vlákninou. Přejeme Vám mnoho legrace při vaření!

 

Vlastnosti pšeničné vlákniny

  • vysoký obsah vlákniny 97g na 100g BallastoMaxx(pšeničné vlákniny)
  • přirozeně podporuje trávení
  • málo Phe - pouze 2mg na 100g pšeničné vlákniny
  • málo kalorií, protože obsahuje převážně nerozpustné látky
  • neutrální chuť a vůně
  • světlá barva prášku
  • univerzální
  • snadné použití
  • bezlepkové

 

Složení pšeničné vlákniny

na 100g

Energie

3 kcal/12 kj

Bílkoviny

0,4g

Fenylalanin

2mg

Sacharidy

0g

Tuk

0,2g

Vláknina

97g

- nerozpustná

94,5g

- rozpustná

2,5g

Složení: Pšeničná vláknina

 

Jak pšeničná vláknina funguje?

Je to vláknina. Má pozitivní účinky na organismus a pohodu.

Pšeničná vláknina…

  • …přispívá k delšímu nasycení, protože vyplní žaludek a  způsobuje opožděné vyprazdňování žaludku.
  • …v důsledku nechá pomaleji stoupnout trávicí hladiny cukru v krvi a není tak silná. Výsledkem je menší chuť k jídlu.
  • …zajišťuje zdravou střevní flóru - to je důležité pro váš imunitní systém a vaše zdraví.
  • …váže na sebe vodu a bobtná ve střevě a podporuje tak velmi přirozeným způsobem aktivitu střeva (peristaltiky).
  • …zabraňuje zácpě.
  • …podporuje vazbu toxických látek a žlučových kyselin.
  • …může působit proti mnoha nemocem, jako je Diabetes, obezita, zažívací poruchy, střevní onemocnění (včetně rakoviny tlustého střeva), kardiovaskulární poruchy.

 

 

Pšeničná vláknina v nízkobílkovinné dietě

V nízkobílkovinné dietě, je zatím možno pokrýt příjem vlákniny jen konzumováním ovoce a zeleniny. Důležité pro nízkobílkovinnou dietu jsou speciální produkty, jako chléb, sušenky a těstoviny vyrobeny převážně ze škrobu a tedy dietní vlákniny nebo dokonce bez vlákniny. Proto nedodávají do těla dost vlákniny.

Nicméně, vláknina hodnotně přispívá ke zdravé výživě trávení.

Proto je důležité při nízkobílkovinné dietě  zvýšit množství vlákniny, ale ne obsah bílkovin.

Naše Pšeničná vláknina je pro to ideální.

Pšeničná vláknina:

  • Zvyšuje obsah bílkovin v jídle jen nepatrně, protože 10g pšeničné vlákniny obsahuje pouze 0,2 mg Phe.
  • Prodlužuje čerstvost domácího upečeného chleba nebo rohlíků. Pšeničná vláknina váže vlhkost a tím zabraňuje rychlému vysychání pečiva.
  • Chutná dobře i v kořeněném, teplém jídle.
  • Je ideální pro každodenní stravu.
  • Je vhodná pro každého.

Zjistěte více o vláknině a škrobu

Vláknina je komponent rostlinného druhu potravin, které enzymy nelze trávit v gastrointestinálním traktu. Rostlina používá jako rámec vláken nebo podporující látky, které dávají svou sílu.

Vláken a skořepinové součásti patří k velikosti skupiny nerozpustné vlákniny. Ale Potraviny rostlinného původu obsahují také rozpustnou vlákninu. Ty jsou obsaženy hlavně v ovoce, zeleniny a brambor.

Nerozpustná vláknina způsobit přetrvávající sytosti, rozpustná vláknina, nicméně, jsou odbourávány v střevě baktériemi, a tím mají příznivý vliv na střevní flóru.

Pro naše trávení a náš blahobyt je vyváženou kombinací rozpustné a nerozpustné vlákniny v potravě nejideálnější.

Vláknina je proto důležitou součástí naší potravy. Je ukázáno, že adekvátní příjem dietní vlákniny pro trávicí systém a zdraví lidí, je velmi důležitý.

Síla, základ nízkobílkovinné diety, se nachází v semenech, hlízách nebo kořenech rostlin. Vláknina je zde začleněna jako úložiště energie.

Ke škrobu, který je známý jako komerční produkt, nebo jako přísada do pečiva a jiných potravin, je to výrobní proces vícestupňový.

Škrob, ať již odvozený od kukuřice, rýže, pšenice nebo brambor, je proto ideálním výrobkem pro výrobu mnoha potravin s nízkým obsahem bílkovin (chleba, těstoviny...).